Blog

Ballagnak a 8. osztályos, valaha volt gyerkőcök!

A gyermekek fejlődésében léteznek úgynevezett kritikus időszakok, amikor nagyobb változással kell szembenéznie szülőnek-gyermeknek egyaránt. Az egyik ilyen meghatározó pont, amikor csemeténk befejezi az általános iskolát, átlép a pubertás korba.
Viharos időszak következik kedves Szülők! Már nem gyerek, de még nem felnőtt. Nehéz lesz elfogadni, hogy fontosabb lesz gyermekünknek a közösség véleménye, mint a mienk. Ha ügyesek voltunk és vagyunk, akkor olyan közösség fogja körülvenni, amelynek értékrendjével mi is egyetértünk.

Kedves Szülők!

Nagy próba előtt álltok. Most kell előszedni minden emléket, hogy milyen is voltál Te 14-18 éves korodban, hogyan viselkedtél a szüleiddel, mennyire bontogattad a szárnyaidat?!
Fordítsuk ezt a szárnypróbálgatást a javunkra, segítsük hozzá gyermekünket, hogy az elkövetkező években minél több szakmával, munkalehetőséggel tudjon megismerkedni. Így tud majd felelősen dönteni arról, hogy 18 évesen mit kezd a nagybetűs élettel.

Egy jó tanács a végére:
„Ha tiltva nevelsz, hazugságra szoktatsz!”

Sok erőt és végtelen türelmet kívánok Nektek!:)

Kedves Ballagók!

A következő 4 év lesz életetek legszebb és egyben legnehezebb időszaka! Használjátok ki jól és hasznosan. Tegyétek tele emlékekkel, sok baráttal, „némi” tanulással ezt az időszakot!
Legyetek erősek, sportosak, szépek, csinosak, de legfőképpen vidámak és boldogok!:) Nevetésetek töltsön be mindig minden szobát, ahová beléptek!

Üdvözöllek Benneteket a felnőttség előszobájában, a pubertáskorban!:)

Szeretettel: Gy.S.